Så kan de gå..

Det blev ingen vanlig midsommar i år..
vaknade av att det kännes som att jag hade mensvärk och inget mer än det..
Vi åkte iväg och firade midsommar en stund och jag hade fortfarande ont.

Kl 18.00 åt vi midsommar mat. Hade ingen matlust.

Kl.18.30 fick jag jätteont i magen. Sprang in på toan. Satt där och tårarna kom. Jag mådde skit! Mamma gav mig en alvedon och sen ledde hon upp mig till sängen. Kunde knappt gå!

21.00 vaknar jag av en kraftig smärta i min mage.

21.10 springer jag in på toan och spyr av smärtan.

Mamma ringer sedan sjukvårdsupplysningen för att fråga vad vi ska göra. Dom rekommenderar oss att åka in till sjukhuset då det kan vara blindtarmen.

Tänk att denna bild togs 3 timmar innan all smärta kom!

Vi kommer in till akuten och får vänta en stund.
Dom tar massa provet på mig och jag får en kanyl i armen ifall jag skulle behöva få dropp senare.
Vi får sedan ytligare vänta in provsvaren.
Till en början går det bra men efter en stund gör det mer ont! Jag har även feber vilket gör allt värre.
Dom beslutar sig för att ge mig ett rum.
Jag kan nu inte sitta längre.

Efter en stund får jag reda på att jag ska göra ett ultraljud på min blindtarm men det har dom tid för det imorgon så jag får ett nytt rum, dropp och smärtlindrande.

Dagen efter är det dax för ultraljudet.
Allt gick bra och dom tog massa bilder på min blindtarm. Jag körs tillbaka till mitt rum och väntar på svar. Har fortfarande ont och får inte äta nått.

Efter en stund kommer läkare och berättar att dom ska operera mig. Dom ska öppna upp min mage och titta på blindtarmen. Är den infekterad/sjuk kommer dom ta bort den. Jag blir nervös men har inget val. Jag ska nu opereras om 2 timmar. Jag duschar och gör iordning mig.

Operationen tog 1 timma och 30 min.
Allt gick bra. Blindtarmen var infekterad/sjuk så dom tog bort den. Jag kände mig genast bättre men ömm i hela kroppen. Fick isglass på uppvaket.

Sedan somnade jag och sov hela natten fram till kl 03.00. Jag vaknar och mår så illa!
Jag spyr. Har fortfarande inte ätit sedan midsommarafton. Jag var vaken från och till och spydde fram och tillbaka fram till kl 04.00. Sen somnade jag så skönt och vaknade när dom gjorde kontroll kl 08.30. Allt såg bra ut och dom gav mig 2 mackor. Det var sådär. Mådde illa.

Dagen gick och jag halvsov. Efter lunch hade jag inte spytt mer och jag mådde helt okej. Kunde dock inte gå och det ömmat fortfarande i magen. Nu har jag fått komma hem men ska vila i 2 veckor. Får inte lyfta tunga saker, träna eller bada. Men men, livet rullar på. Vilken midsommar det blev.

Alla är olika men lika bra//Julia Larsson

  • 550 visningar

Gillar